submit


Ailsa Chang kasampak di hiji ayeuna rampant jenis Video bobogohan — tatangga spoofing. Ieu otomatis nu asup nu datang ti nomer telepon nu kasampak ahéngna nu sarupa ka panarima sorangan nomer telepon. Di dieu nu hiji hal nu bisa jadi sora annoyingly wawuh. Ponsel anjeun cingcin, jeung jumlah nu kacida sakuliah layar geus wewengkon nu sarua kode jeung awalan salaku hormat. Jadi anjeun pick up, jeung nu meunang anjeun — éta a telemarketer deui. Eta sacara geus lumangsung priangan ka Ailsa Chang ti NPR sacara Planet Duit podcast, jadi manéhna indit ka angka kaluar naha. AILSA CHANG, BYLINE: Planet Duit nanya listeners lamun maranehna geus meunang telepon ti nomer telepon nu kasampak ahéngna nu sarupa sorangan nomer telepon. Jeung dina waktu kurang ti hiji jam, urang akun Twitter ieu exploding. CHRIS GALLELO: kuring bakal meunangkeun nelepon. Kuring gé nempo yén éta ti wewengkon mah code, ditambah sarua kahiji tilu nomer. OMAR WILLIAMS: Oh, gosh my, hehehehe. Jeung kuring ngan meunang hiji kira sapuluh menit saméméh anjeun disebut, salaku hiji perkara kanyataan. Hi, ieu téh Elizabeth ti resorts, sopiani, sopiani, sopiani, sopiani, sopiani, hehehehe (seuri). ALEX NOSTRO: kuring geus opat beda telepon di nu dalapan menit span salasa isuk-isuk. Maksudna mah, di handap ieu mangrupakeun sadaya dimimitian jeung wewengkon mah kode jeung kahiji mah tilu digit. ELINOR ADANG: KURING meunang telepon luhur jeung ka melong panelepon ID. Jeung kuring nebak kuring meunang a puzzled katingal dina beungeut mah sabab salaki kuring ngomong, saha nu nelepon? Jeung ceuk kuring, katingalina, urang aya sabab nu jumlah dina readout ieu urang nomer telepon. CHANG: Chris Galileo, Omar Williams, Alex Notre jeung Elion Johnson sadaya korban naon disebut tatangga spoofing. Éta lamun nu nelepon nyamur maranéhanana nomer telepon nyata jeung palsu nomer telepon nu geus wewengkon nu sarua kode jeung awalan salaku hormat. Pamanggih téh bisa jadi leuwih gampang pikeun nyokot sabab anjeun meureun keur pamikiran, telepon ieu bisa jadi mah tatangga atawa nak mah sakola, batur nu kuring teu apal. PAI: Oh, hehehehe. Eta bakal sigana nu datang ti kode wewengkon, nu di dieu di Washington, jeung mangka urang awalan pikeun ieu Blackberries’. Jeung kuring teu apal keur kanyataan yén ieu, anjeun nyaho, éta meureun teu batur nelepon ti kantor. Kuring teu apal, anjeun nyaho, kalolobaan folks anu bakal nelepon. PAI: Jeung kadang-kadang, kuring ngajawab ngan pikeun heck tina eta. Jeung lo jeung behold, kuring geus meunang hiji pakansi ti Marriott. CHANG: teleponna geus gotten jadi ngakeuheulkeun ka Paul, manéhna duka kali turun jeung nyieun gelut ngalawan spoolers prioritas luhur pikeun FCC. Video bobogohan jeung telemarketers nu Aya. aduan nu agénsi meunang ti masarakat. Téknologi anyar geus dijieun spoofing gampang pikeun ngalakukeun jeung harder pikeun manggihan. Taun ka tukang, urang narima ngeunaan. milyar Video pananggalan unggal bulan. Eta meunang hugely lucrative pikeun seniman scam. PAI: Ieu puseur telepon éta uncovered di India ngan taun ka tukang, contona, anu ngahasilkeun hiji hal kawas $, unggal poé single ti pamakéna American anu, kana narima télépon purporting ka jadi ti IRS, anu, alami, teu sieun — utamana lamun maranéhanana éta manula, atawa imigran anyar jeung kawas — jeung éta forking leuwih duit, komo lamun maranehna teu ngahutang eta. CHANG: Jadi spring ieu, nu FCC dimimitian nalungtik cara pikeun hayu operator telepon block telepon ti spoolers. PAI: sababaraha alesan béda — hiji ieu, dina nu FCC sacara aturan, operator anu obligated pikeun patch ngaliwatan telepon nu mana wae nu maranehna meunang. CHANG: Tapi nu robah. Ayeuna, operator telepon anu beunang pikeun meungpeuk sababaraha spoofing. Nu solusi pamungkas, nyebutkeun Paul, nyaéta sistem anyar nu sabenerna bisa ngabuktoskeun kaaslianana nu nelepon. PAI: Aya hiji identifier unik nu patali jeung nomer telepon, lamun anjeun bakal. Jeung saterusna, lamun télépon ieu disimpen ngagunakeun éta nomer telepon, panarima telepon nu tiasa gaduh unggal kapercayaan dina nyaho yén, OK, ieu téh digital ramo pikeun jumlah nu. Kuring teu bisa percaya yén ieu téh teu scam hiji artis atawa si sejenna anu impersonating nu boga jumlah nu. CHANG: Dina samentara éta, nu FCC ngagunakeun kurang fancy métode ngalawan spoolers. Eta nu anyar diusulkeun catetan $ juta rupa ngalawan hiji guy anu disangka spoofed juta Video pananggalan taun ka tukang. Ailsa Chang, NPR Warta.

About