Dasar hubungan interpersonal komunikasi — manusa kudu salaku sosial, calakan keur, salaku bearer tina eling.

Dina psikologi aya aspek penting komunikasi: eusi, maksud jeung hartina.

Eusi komunikasi informasi nu salila komunikasi anu dibikeun ti hiji hal hirup ka nu sejen.

Eusi komunikasi anu leuwih lega batan sato

Urang bursa jeung silih informasi ngalambangkeun pangaweruh ngeunaan dunya, pikeun ngabagikeun pangalaman maranéhanana, abilities jeung kaahlian. Komunikasi manusa loba subjek jeung eusi rupa-rupa.

Tujuan tina komunikasi nya naon mahluk hirup lumangsung, jenis ieu kagiatan. Dina sato, eta bisa jadi, contona, warning ngeunaan bahaya.

Komunikasi manusa loba nu leuwih

Jeung lamun sato boga tujuan komunikasi biasana patali jeung kapuasan tina kabutuhan biologis, jalmi maranéhanana anu hartina pasamoan loba rupa-rupa kaperluan: sosial, budaya, kognitif, kreatif, estetika, kaperluan, tumuwuhna intelektual jeung moral tumuwuhna jsb.

Komunikasi nyaeta encoding, pangiriman,

processing jeung decoding informasi dikirimkeun dina prosés komunikasi. Informasi bisa dikirimkeun ku ragana langsung kontak, saperti tactile kontak jeung leungeun; eta bisa nepikeun jeung ngarasa dina jarak ngaliwatan itungan, contona, ningali jalma sejen gerak atawa ngadengekeun nu dihasilkeun sinyal sora. Salian ieu sakabéh data ti alam modus pangiriman informasi dina manusa, teu aya lian, ku invented — basa, sastra (teks, gambar, diagram, jsb.), kitu ogé rupa-rupa sarana téhnis rekaman, pangiriman jeung gudang informasi.

Komunikasi verbal jeung nonverbal.

Nonverbal nyaéta komunikasi tanpa pamakéan linguistik hartina, nyaéta ngaliwatan ungkapan raray jeung sapuan; hasilna nyaeta tactile, visual, auditory, jeung olfactory gambar ditampa ti individu séjén.

Komunikasi Verbal lumangsung jeung basa nu mana wae nu.

Paling non-verbal bentuk komunikasi manusa téh leuleuy; ku ngagunakeun eta, hiji jalma néangan interaksi dina hiji level emosi, teu ngan jeung jenis sorangan tapi ogé jeung mahluk hirup lianna. Loba nu leuwih luhur sato (e.g, monyet, anjing, dolphins) kitu ogé jalma, miboga kamampuh non-verbal komunikasi jeung jenis sorangan.

Komunikasi Verbal anu unik pikeun manusa

Eta geus leuwih fitur ti non-verbal.

Fungsi komunikasi nurutkeun klasifikasi L. Karpenko, saperti kieu:

kontak — kontak antara mitra dina dialog, kesiapan pikeun narima jeung transfer informasi;

informasi — meunangkeun inpo nu anyar;

incentive — stimulasi pasangan aktivitas komunikasi, ngarahkeun eta pikeun ngalakukeun tindakan nu tangtu;

koordinasi jeung silih orientasi jeung koordinasi kagiatan gabungan;

pamahaman — nyukupan persepsi harti tina hiji talatah, pamahaman mitra masing-masing;

bursa émosi — pikagumbiraeun pasangan diperlukeun parasaan emosi;

hubungan wangunan — kasadaran maranéhanana tempat di sistem peran jeung status, bisnis jeung nu séjénna hubungan masarakat;

pangaruh — parobahan kaayaan komunikasi pasangan — paripolah anak, ideu, opini, solusi jeung hal sejenna.

Dina struktur komunikasi aya tilu sasambungan sisi:

) komunikasi — bursa informasi antara berkomunikasi individu;

) interactive — interaksi antara berkomunikasi individu;

) perceptual — persepsi mitra jeung ngadegna dina dasar ieu silih pamahaman.

Lamun ngobrol ngeunaan komunikasi dina komunikasi, kahiji sakabeh, geus di pikiran yén dina prosés komunikasi urang bursa antara diri sagala rupa representations, gagasan, kapentingan, parasaan, jeung sajabana. Tapi, dina prosés komunikasi téh teu ngan saukur gerak informasi dina cybernetic alat, jeung aktip bursa. Fitur utama nyaeta jalma dina prosés bursa informasi bisa pangaruh silih.

Nu komunikatif prosés lahir dina dasar sababaraha kagiatan gabungan, jeung bursa pangaweruh nu, gagasan, perasaan, jsb. presupposes nu aktivitas saperti ieu diayakeun. Dina psikologi aya dua jenis interaksi: gawé babarengan (gawé babarengan) jeung kompetisi (konflik).

Jadi, komunikasi mangrupa prosés interaksi antara jalma di kursus nu muncul, nu manifested jeung ngawangun ku hubungan interpersonal. Komunikasi ngawengku tukeur pikiran, parasaan, jeung pangalaman. Dina prosés komunikasi interpersonal urang sadar atawa teu eling mangaruhan state mental, perasaan, pikiran jeung laku lampah masing-masing. Fungsi komunikasi anu pohara rupa-rupa, ieu téh hiji decisive kaayaan pikeun formasi unggal jalma salaku individu, ngalaksanakeun tujuan pribadi jeung nyugemakeun sababaraha kaperluan.Komunikasi internal mékanisme joint aktivitas urang jeung mangrupakeun sumber penting informasi

About